«Το άτμισμα είναι τόσο επικίνδυνο όσο να πίνεις ένα ποτήρι καφέ»

«Το άτμισμα είναι τόσο επικίνδυνο όσο να πίνεις ένα ποτήρι καφέ»

Στη Μεγάλη Βρετανία διεξάγεται από τις αρχές του μήνα η μεγάλη εθνική καμπάνια για τη μείωση του καπνίσματος υπό τον τίτλο VApril, μέσω της οποίας, όπως υπονοεί και η ονομασία της, προωθούνται τα εναλλακτικά προϊόντα πρόσληψης νικοτίνης και μείωσης της βλάβης στην υγεία από το κάπνισμα.

Η βρετανική Sun ζήτησε το σχόλιο του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας JAC Vapour, Neil McCallum, εκ των διοργανωτών της καμπάνιας, ο οποίος, υπογραμμίζοντας αυτό που αποτελεί κοινή πεποίθηση στη χώρα του, δηλαδή ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι κατά 95% λιγότερα βλαβερά από το κάπνισμα, δήλωσε:

«Για μένα, το άτμισμα σου αλλάζει τη ζωή. Πιστεύω ότι μου προσέθεσε πολλά χρόνια. Υπάρχει μια πιθανότητα να αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς στον χρήστη του ηλεκτρονικού τσιγάρου, αλλά αυτό δεν είναι πιο επικίνδυνο από το να πίνεις μια κούπα καφέ, που έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα».

Και πρόσθεσε: «Εγώ κάπνιζα 20 τσιγάρα την ημέρα και σταμάτησα χάρη στο άτμισμα. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν λίγα, και καλά ελεγμένα, χημικά, εν συγκρίσει με τις χιλιάδες βλαβερές ουσίες που περιέχονται στον καπνό. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες επίσης, ο ατμός δεν περιέχει τίποτα το βλαβερό, όταν διαχέεται στην ατμόσφαιρα, οπότε δεν υπάρχει σύγκριση με το παθητικό κάπνισμα. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν νικοτίνη, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι κακό», κατέληξε.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει θέσει τον στόχο να μηδενίσει τον αριθμό των καπνιστών μέχρι το 2034, και ως εκ τούτου προωθεί τα εναλλακτικά μέσα.

Πηγή: https://blog.alterego.gr/to-atmisma-einai-toso-epikindyno-oso-na-pineis-ena-potiri-kafe