«Ένα Δισεκατομμύριο Ζωές»: Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για το κάπνισμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο

«Ένα Δισεκατομμύριο Ζωές»: Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για το κάπνισμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Ένα ντοκυμαντέρ-υπερπαραγωγή σχετικά με τις επερχόμενες απώλειες ανθρώπινων ζωών που μετρώνται πλέον σε εκατοντάδες εκατομμύρια και προκαλούνται από το κάπνισμα, σε συνδυασμό με την πολεμική που δέχεται η πιο εύκολη και ασφαλή εναλλακτική του, το ηλεκτρονικό τσιγάρο, που θα μπορούσενα αποτρέψει το παγκόσμιο «μακελειό», προετοιμάζεται στις ΗΠΑ και ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων πολιτών. 

Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ «A Billion Lives» («Ένα Δισεκατομμύριο Ζωές») το οποίο πλέον έχει μετατραπεί σε ολόκληρο κίνημα. «Πρόκειται για έναν συνασπισμό ανθρώπων που πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να πεθάνουν εξαιτίας των χρημάτων και της διαφθοράς. Είναι μια Ιδέα, ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν την ελευθερία να επιλέγουν ασφαλή υποκατάστατα του τσιγάρου. Είναι μια πρόκληση να αλλάξει το στάτους κβο», αναφέρουν οι δημιουργοί του, ενώ ο διευθυντής και παραγωγός του, Aaron Biebert παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο zougla.gr. 

Ο αριθμός του ενός δισεκατομμυρίου δεν είναι τυχαίος - είναι η πρόβλεψη των επιστημόνων για τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας του καπνίσματος τον 21ο αιώνα. Όπως και το γεγονός ότι παρά τα έγκυρα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με το γεγονός ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατά 95% ασφαλέστερο του καπνού, οι κυβερνήσεις, οι βιομηχανίες αλλά και... Οργανισμοί Υγείας, σαμποτάτουν ουσιαστικά την προώθησή του, που σύμφωνα με τους δημιουργούς, θα μπορούσε να αποτρέψει όλους αυτούς τους θανάτους.

Τα γυρίσματα έγιναν σε πολλές χώρες (συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας) και στις πέντε ηπείρους και η πρεμιέρα θα γίνει στις αρχές του 2016. Περιλαμβάνει συνεντεύξεις δεκάδων επιστημόνων και διαμορφωτών κοινής γνώμης, ακόμα και πρώην εργαζόμενων στις καπνοβιομηχανίες και σε άλλους φορείς, ντοκουμέντα και στοιχεία. Σημειώνεται ότι το Facebook είχε λογοκρίνει τη διαδικτυακή καμπάνια που είχε γίνει τους πρώτους μήνες των γυρισμάτων, όμως μετά τη γενική κατακραυγή που ακολούθησε, πήρε πίσω την απόφαση.

 

 

 

Δείτε για πρώτη φορά το τρέϊλερ:

 

 

Πηγή: AlterEgo