Σκωτία: Αυξάνονται οι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου και μειώνονται οι καπνιστές!

Σκωτία: Αυξάνονται οι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου και μειώνονται οι καπνιστές!

Ο ένας στους είκοσι ενήλικες στη Σκωτία είναι σταθεροί χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ενώ ο ένας στους έξι το έχει δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά, σύμφωνα με μία ετήσια έρευνα για τις συνήθειες των Σκωτσέζων. Το ποσοστό της δοκιμής του ηλεκτρονικού τσιγάρου από καπνιστές εκτοξεύεται στο 50%, ενώ οι πολίτες που δεν καπνίζουν και το δοκίμασαν είναι λιγότεροι από το 1%, γεγονός που καταδεικνύει ότι το προϊόν απευθύνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στους καπνιστές.

Η έρευνα περιλαμβάνει μια σειρά ερωτήσεων διαφόρων θεμάτων υγιεινής και διατροφής και ρωτήθηκαν 4.000 ενήλικες και 1.000 παιδιά. Οι ερωτήσεις για το ηλεκτρονικό τσιγάρο προστέθηκαν για πρώτη φορά.

Ο διευθυντής ερευνών στο ScotCen Social Research, Diarmid Campbell-Jack, δήλωσε σχετικά: «Η έρευνα καταδεικνύει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χρησιμοποιούνται από ένα μικρό, αλλά αξιοσημείωτο ποσοστό ανθρώπων στη Σκωτία. Είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση, που δεν έχουν γίνει σαφέστατα γνωστές οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της χρήσης του, να μην υπερεκτιμάμε τον ρόλο των ηλεκτρονικών τσιγάρων, ωστόσο το γεγονός ότι με τη χρήση τους παρατηρούμε αντίστοιχη σημαντική μείωση της κατανάλωσης του καπνού, μας κάνει να ελπίζουμε σε ένα υγιέστερο μέλλον για τη Σκωτία».

Πηγή: AlterEgo