Νότιος Αφρική: Οι πρώτες τηλεοπτικές διαφημίσεις ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι γεγονός! (vid)

Νότιος Αφρική: Οι πρώτες τηλεοπτικές διαφημίσεις ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι γεγονός! (vid)

Οι πρώτες διαφημίσεις ηλεκτρονικού τσιγάρου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών προγραμμάτων της λεγόμενης «prime time» είναι γεγονός και στη Νότια Αφρική. 

Η διαφημιστική καμπάνια ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου, προβάλλεται με ειδική σήμανση ότι το προϊόν απευθύνεται μόνο σε ενήλικες και περιλαμβάνει καταχωρήσεις στον τύπο, banner στο διαδίκτυο αλλά και τηλεοπτικά σποτ στον κινηματογράφο.

«Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι αποδεδειγμένα λιγότερο επιβλαβή εναλλακτικά του συμβατικού καπνίσματος και απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να σταματήσουν τη χρήση καπνού. Περιλαμβάνουν νικοτίνη αλλά όχι καπνό και για αυτό είναι μια πιο ασφαλής εναλλακτική», δήλωσε η Nathan Smith, Διευθύντρια Μάρκετινγκ που έχει αναλάβει την καμπάνια στη Νότια Αφρική. «Μετά και την αγγλική έρευνα που καταδεικνύει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι 95% πιο ασφαλή από τα συμβατικά, πιστεύουμε ακράδαντα ότι το προϊόν μας σώζει ζωές», συμπλήρωσε.

Οι διαφημίσεις θα δείχνουν τρεις ανθρώπους να ατμίζουν, τρία διαφορετικά είδη ηλεκτρονικών τσιγάρων σε διαφορετικά σημεία και το σλόγκαν είναι «Taste Today Tomorrow».

Οι διαφημίσεις με προϊόντα καπνού απαγορεύτηκαν το 1999 και αυτή είναι η πρώτη φορά από τότε που θα προβληθεί διαφήμιση εναλλακτικού προϊόντος…

Η Νότιος Αφρική είναι το πιό πρόσφατο παράδειγμα. Ας δούμε και μερικές πετυχημένες διαφημίσεις που έχουν προβληθεί σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία.

 

 

Πηγή: AlterEgo