Γεύση κατά την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου: παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση κατά την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου: παράγοντες που την επηρεάζουν

Το άτμισμα είναι μια συνήθεια με πολλούς οπαδούς ανά τον κόσμο, που το επιλέγουν επί το πλείστον γιατί απολαμβάνουν την πλούσια γεύση του. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που συντελούν στην απώλεια, βελτίωση ή στην ενίσχυση της γεύσης ενός e-cigarette κατά την χρήση του.

Ποικιλία γεύσεων. Ένας από τους λόγους που οι ατμιστές προτιμούν το άτμισμα, είναι η ποικιλία των γεύσεων στα υγρά αναπλήρωσης που διατίθενται στην αγορά. Μέσα από αυτή τη γκάμα, ο κάθε ατμιστής επιλέγει αυτήν ή αυτές τις γεύσεις που του αρέσουν και παράλληλα μπορεί να πειραματίζεται και με την δοκιμή άλλων.

Βελτιωμένη γεύση και όσφρηση μετά τη διακοπή του καπνίσματος. Ένας πρώην καπνιστής συμβατικού τσιγάρου, λογικό είναι να απολαμβάνει την γεύση των υγρών αναπλήρωσης πιο έντονα μετά την διακοπή του, διότι επανέρχονται σιγά σιγά αυτές οι δυο αισθήσεις στην αρχική τους κατάσταση.

Η γλώσσα του ατμιστή. Είναι ο όρος που περιγράφει την παροδική φάση που περνούν οι ατμιστές όταν δεν μπορούν πια να γευτούν το υγρό αναπλήρωσης που συνηθίζουν να ατμίζουν. Σ αυτή τη περίπτωση μπορείτε να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό για να το καθαρίσετε και να μην ατμίσετε καθόλου για κάποια ώρα. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλη γεύση ή άλλες γεύσεις υγρών αναπλήρωσης. Η ποικιλία γεύσεων βοηθάει να είναι ενεργοί οι γευστικοί σας κάλυκες.

Ο συνδυασμός συγκεκριμένων γεύσεων e-liquids μετά από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών και ροφημάτων αλλοιώνει ή βελτιστοποιεί την γεύση κατά την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Ίωση- κρυολόγημα-αλλεργία. Λογικό είναι πως έχοντας ένα από τα τρία αυτά συμπτώματα, να υπάρχει μερική ή ολική απώλεια της γεύσης. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί χρησιμοποιώντας ένα υγρό αναπλήρωσης με πιο έντονη γεύση, ή χωρίς γεύση ή ακόμη και χωρίς νικοτίνη.

Μη ενυδατωμένος οργανισμός. Ο ατμός του e-cigarette απορροφά την υγρασία που υπάρχει στην στοματική μας κοιλότητα οπότε πιθανά να το αισθανόμαστε ξηρό ή στυφό. Η κατανάλωση υγρών σε καθημερινή βάση, εκτός του ότι συντελεί στην καλή υγεία του οργανισμού και στην διατήρηση της νεότητας του δέρματος, βοηθάει στην βελτίωση της ποιότητας της γεύσης.

Τέλος ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της γεύσης παίζουν και οι ίδιες οι συσκευές ατμίσματος καθώς και η ποιότητα των υγρών αναπλήρωσής τους. Γιαυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή τους.

Αυτοί είναι κάποιοι λόγοι που μπορούν να επηρεάσουν την γεύση όταν χρησιμοποιείτε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αν τους λάβετε στα υπόψιν μπορείτε να απογειώσετε την απόλαυση κατά την χρήση του!