5 (πολύ) ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

5 (πολύ) ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Πιστεύετε ότι ξέρετε τα πάντα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο; Εμείς συγκεντρώσαμε 5 πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που ίσως σας έχουν ξεφύγει!

Γνωρίζατε ότι:

  • Το άτμισμα κόβει την όρεξη για γλυκό.

Πολλοί ατμιστές απολαμβάνουν δύο προνόμια με το ηλεκτρονικό τσιγάρο τους: κόβουν το κάπνισμα και φροντίζουν ώστε να μην πάρουν κιλά κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους. Σύμμαχός τους, η ευρεία γκάμα γεύσεων των υγρών αναπλήρωσης που μπορούν άνετα να αντικαταστήσουν το γλυκό μετά το φαγητό.  

Δείτε τα e-liquids με τις γλυκές γεύσεις.

  • Η λέξη “vape” ήταν η λέξη της χρονιάς για το 2014.

H λέξη “vape” περιγράφει τη διαδικασία του ατμίσματος και σύμφωνα με ανακοίνωση των λεξικών της Οξφόρδης (Oxford Dictionaries) αποτελεί την λέξη της χρονιάς για το 2014, σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι εξοικειώνονται με την ιδέα του ατμίσματος και άρα η λέξη χρησιμοποιείται με μεγαλύτερη συχνότητα. Επίσης, το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί πλέον αγαπημένο χόμπι πολλών διάσημων με αποτέλεσμα να προβάλλεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • Κάποιοι ατμιστές καταφέρνουν να μειώσουν την πρόσληψη νικοτίνης με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Σε περίπτωση που είχατε ακόμα αμφιβολίες σας επιβεβαιώνουμε ότι εκτός από το κάπνισμα το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας βοηθά να μειώσετε και την πρόσληψη νικοτίνης. Η αλήθεια είναι ότι συνήθως στο ξεκίνημά τους οι ατμιστές επιλέγουν υγρά αναπλήρωσης με υψηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη, ώστε η εμπειρία τους να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτή του καπνίσματος.

 

Η εμπειρία και η εξοικείωσή τους με το άτμισμα, τους παροτρύνει να ελαττώσουν τη νικοτίνη και να την αποβάλουν εντελώς από τον οργανισμό τους. Έτσι, αργά ή γρήγορα φτάνουν στο σημείο να ατμίζουν καθαρά από επιλογή και όχι από ανάγκη ή εθισμό, ενώ κάποιοι σταματούν.

  • Τα υγρά αναπλήρωσης με γεύσεις είναι πιο αποτελεσματικά από τα απλά.

Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Κ. Φαρσαλινό και την ομάδα του, αποδεικνύει ότι η γεύση που έχουν τα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου παίζει σημαντικό ρόλο στην μείωση αλλά και τη διακοπή του καπνίσματος.

Γι’ αυτό πολλές εταιρείες έχουν μετατρέψει την παραγωγή υγρών αναπλήρωσης σε τέχνη, προσφέροντάς σας gourmet εμπειρίες σε μικρά premium μπουκαλάκια. Εκτός από τις κλασικές γεύσεις, tobacco, καραμέλα, κανέλα κλπ. κυκλοφορούν και διάφορες παραλλαγές αυτών αλλά και ευφάνταστοι συνδυασμοί που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

  • Υπάρχει μια τεράστια κοινότητα ατμιστών τόσο online όσο και offline.

Είτε βρίσκεστε στην αρχή της εμπειρίας σας είτε είστε πιο προχωρημένοι είναι ωραίο να μοιράζεστε τις εμπειρίες σας με ανθρώπους που σας καταλαβαίνουν και έχουν κοινά ενδιαφέροντα με εσάς. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό υπάρχουν χιλιάδες κοινότητες ατμιστών που ανταλλάσσουν απόψεις, tips και συμβουλές για το άτμισμα αλλά και για την καθημερινότητά τους με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Πάντοτε θα υπάρχουν πράγματα που μπορεί να σας έχουν διαφύγει σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή το άτμισμα. Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκέπτεστε συχνά το blog μας!

Πηγή: AlterEgo