«Άνθρωποι θα πεθάνουν, γιατί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι διαθέσιμα στην Αυστραλία»

«Άνθρωποι θα πεθάνουν, γιατί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι διαθέσιμα στην Αυστραλία»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν διαρκώς επιστήμονες αλλά και πολιτικοί στην Αυστραλία, μια χώρα που τηρεί ιδιαίτερα αυστηρή νομοθεσία για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, απαγορεύοντας μάλιστα τη χρήση νικοτίνης στα υγρά αναπλήρωσης!

Όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό πάνελ του καναλιού Sky News ο δημοφιλής βουλευτής David Leyonhjelm, «άνθρωποι θα πεθάνουν, γιατί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι διαθέσιμα στην Αυστραλία».

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτές οι απαγορεύσεις δεν ισχύουν στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Όταν ο καπνιστής μεταβαίνει στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, δεν προσλαμβάνει στον οργανισμό του όλα τα επικίνδυνα τοξικά που βρίσκονται στον καπνό, παρά μόνο νικοτίνη.

Η νικοτίνη όμως δεν επιφέρει καρδιακά προβλήματα, βλάβη στους πνεύμονες, καρκίνο και πολλές άλλες παθήσεις. Οπότε οι καπνιστές που στρέφονται στο κάπνισμα, μπορούν να σώσουν τη ζωή τους.

Κι αυτό δεν το επιτρέπουμε στην Αυστραλία, και άνθρωποι θα πεθάνουν. Πρόκειται για ακραία κακή πολιτική της κυβέρνησης»!

Ο ίδιος κατέληξε ότι θα κάνει ότι μπορεί στο Κοινοβούλιο προκειμένου να αρθούν τα αυστηρά μέτρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στη χώρα του.

Πηγή: https://blog.alterego.gr/anthropoi-tha-pethanoun-giati-ta-ilektronika-tsigara-den-einai-diathesima-stin-afstralia